Bekkefaretspeiderne

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Foreldreinformasjon

E-mail Print PDF

Hva gjør vi i speideren?

I speideren opplever barn og unge spenning, fellesskap og mestring ved å prøve nye aktiviteter. Som speider blir du ekspert på temaer som friluftsliv, førstehjelp og naturkjennskap eller bare ha det gøy med vennene dine.

Hvor ofte har speideren møter?

Vi har møte en gang i uken og noen turer. Det blir flere og lengre turer jo eldre speiderne er.

Hva koster det å være i speideren?

Det koster ca. 800 kr i året. Her går 180,- til Bekkefaretspeiderne og resten går til kretsen og organisasjonen (landsdekkende sentralledd).

De som begynner på høsten betaler halv kontingent, deretter betales kontingenten for hele kalenderår.

Kontingenten er med å dekke de fleste utgiftene til møtene. Det er ofte en egenandel når en drar på turer.

Du får forsikring og medlemsblader inkludert i medlemskapet. Bladene sendes ut fire ganger i året.

Det er viktig for oss at penger ikke skal være til hinder for deltakelse i speideren. Dersom utgiftene blir utfordrende kan du ta en prat med enhetsleder eller gruppeleder så finner vi en løsning. Forbundets deltagerfond kan gi støtte til deltagelse på tur, leirer og kurs. Forbundet gir også familiemoderasjon dersom flere familiemedlemmer blir med. Det finnes også støtteordninger gjennom Stavanger kommune og NAV.

Når får speiderne speiderskjerf? 

Barnet kan få være med noen ganger på speideren for å finne ut om det vil fortsette. Etter at det har deltatt på 5 møter, vil det blir tatt opp som speider og få speiderskjerf. 

Hvordan fungerer det med speiderskjorte?
En speiderskjorte er en fin jule- eller bursdagspresang når barnet har funnet seg til rette i speideren. Speiderskjorten kan kjøpes på Speiderbutikken. Av og til får vi levert inn brukte skjorter som andre kan overta. Da legger vi ut melding på Spond.  

Må vi delta på dugnader?

En gang i året får speiderne utdelt en eller to pakker med kort som de skal selge. Her går inntekten til organisasjonen og vår lokale gruppe. Når vi skal dra på utenlandsturer arrangerer dugnader slik at deltakerne kan få redusert sin egenandel. Jo større deltakelse på dugnader, jo mindre egenandel.

Hva trenger speideren av utstyr?

Du trenger ikke mye utstyr for å være speider. Har du varme og vanntette klær til å være ute i kommer du langt. Gruppen har utstyr som speiderne bruker på møter og turer.

Kan jeg hjelpe til i speideren, selv om jeg ikke har vært speider før? 

Selvsagt! Det trengs ingen forkunnskaper for å bli speiderleder. Det viktigste du kan gjøre er å være til stede og passe på at alle har det bra. Om du blir med på fast basis vil du får den opplæringen du trenger.

Hva kan jeg gjøre som speiderleder?

I en speidergruppe er det en rekke ulike oppgaver som kan gjøres, og uansett om du er en av den administrative typen, lekemester, trøsteren eller praktikeren finner vi noe som passer for deg.

Må man være kristen for å være med i speideren?

Nei, KFUK-KFUM- speiderne har åpent medlemskap. Organisasjonen har en kristen formålsparagraf som sier at vi vil gi barn og unge mulighet til å vokse med ånd, sjel og kropp. En del av dette er å gi speiderne mulighet til å høre om Jesus og stille spørsmål rundt tro, men man trenger ikke være kristen, eller troende, for å være med. Du som foresatt trenger heller ikke være kristen for å hjelpe til i gruppen.

Hvor finner jeg mer informasjon om speideren?

www.kmspeider.no - nettsidene til Norges KFUK-KFUM-speidere

SPOND - Vi bruker Spond til å informere om møtene og turene våre. Ta kontakt med en av lederne for å bli lagt til i Spond.

Har du andre spørsmål?

Ta kontakt med en av lederne på møtet eller Bekkefaretspeidernes hovedleder, Ole Gabrielsen på tlf. 906 44 352

Last Updated on Wednesday, 04 November 2020 21:00  

Login

Kontaktpersoner

Oppdagere
1. og 2. klasse. Mandager kl 17.30
Christian Albertsen, tlf. 986 54 564 
 
Stifinnere
3. og 4. klasse. Tirsdager kl 17.30
Ole Gabrielsen, tlf. 906 44 352
 
Vandrere
5.-10. klasse. Torsdager kl 18.30
Gutter: Hans Marius Våga, tlf. 976 39 330
Jenter: Inghild Marie Mjelva, tlf. 952 26 422
 
Rovere
Ca. 16-25 år.
Ole Gabrielsen, tlf. 906 44 352
 
Kasserer
Wim Lekens, tlf. 918 83 049
 
Gruppeleder
Ole Gabrielsen, tlf. 906 44 352